Letní dort s třešněmi

Suroviny:  200 g třešní  240 g čokolády, másla, cukru  150 g hladké mouky  6 vajec  1 kypřící prášek do pečiva  pár kapek pomerančového likéru

Na polevu:  200 ml smetany  30 g cukru  200 čokolády  40 g másla

Postup: Na dno formy dortu dáme pečicí papír. Okraje formy stačí vymazat máslem a vysypat moukou. Dále si připravíme vodní lázeň, ve které rozpustíme máslo a čokoládu. Dáme pozor na to, aby čokoláda nebyla příliš horká.

V kuchyňském robotu začneme šlehat vejce a postupně přidáváme cukr. Vejce je třeba vyšlehat až do bílé pěny, která sice nebude tak pevná jako například sníh z bílků, ale výrazně nabude na objemu. Jakmile jsou vejce dostatečně ušlehaná, přidáme rozpuštěnou čokoládu s máslem, promícháme a přidáme zbytek ingrediencí – mouku, kypřicí prášek a nakonec třešně.

Také vás může zajímat ...

Směs nalijeme do formy a dáme péct na 160 °C zhruba 35 až 40 minut. Po upečení necháme dort chvíli vychladnout, vyjmeme z formy a otočíme, čímž docílíme rovných okrajů. Pokapeme alkoholem a ještě za tepla polijeme první polovinou polevy, kterou můžeme po dortu rozetřít. Jakmile dort dostatečně zchladne, polijeme druhou polovinou polevy a přendáme do chladničky.

Nakonec ozdobíme a podáváme s čerstvou šlehačkou.

Poleva: V rendlíku zavaříme smetanu společně s cukrem a přilijeme k čokoládě, chvíli nemícháme. Jakmile je čokoláda dostatečně rozehřáta, vše promícháme. Do ještě teplé směsi vmícháme máslo.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...