Letní jemná vánočka

Patří mezi nejčastěji připravované moučníky v průběhu roku.

Ingredience: 1 kg hladké mouky, 125 g másla, 100 g domácího sádla, 50 g droždí, 350 ml mléka, 175 g krupicového cukru, 2 velké nebo 3 malé žloutky, kůra z ½ citronu, 100 g rozinek, 50 g kandované citrusové kůry, 100 g loupaných mandlí, 1 vejce, rum, sůl, moučkový cukr na posyp

Také vás může zajímat ...

Postup: Do mouky nakrájíme máslo se sádlem a přilijeme kvásek a žloutky prošlehané ve zbytku mléka.Přidáme cukr, půl lžičky soli a citronovou kůru. Zapracujeme rozinky, kandovanou citrusovou kůru a mandle. Těsto necháme vykynout v teple, což trvá asi tak 3 hodiny. Poté ho rozdělíme na 9 dílů a upleteme vánočku. Než ji dáme péct, potřeme ji vejcem, pečeme při 220 °C 5 minut.

Pak teplotu snížíme na 160 °C a pečeme ji ještě hodinu.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...