Můj čas na kafíčko

Letní salát s tuňákem

Máte chuť na lehkou a zdravou večeři: Máme ji pro vás!

Suroviny na 4 porce:

ledový salát

4 rajčata

4 papriky bílé

6 ředkviček

2 řapíky celeru

2 feferonky

hrst lístků rukoly

2 červené cibule

menší celer

2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě

olivový olej

sezamová semínka

pepř, bazalka, oregano

Postup:

Připravíme velkou mísu na saláty a postupně přidáváme nakrájený ledový salát, papriky, rajčata, ředkvičky a cibuli.Dále na jemno nakrájenou feferonku (včetně semínek). Poté tuňáka z konzervy. Celer nakrájíme na hranolky nebo proužky a opražíme do křupava na pánvi na rozpáleném oleji. Přidáme do salátu – s co nejméně olejem z  pánve. Nakonec přidáme lísky rukoly, ochutíme kořením a lžící olivového oleje a posypeme sezamovými semínky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden