Pro milovníky italské kuchyně přinášíme originální recept na zapékané lilkové rolky.
Suroviny na 2 porce - 1 větší lilek - 200 g ricotty - 50 g parmezánu - 50 g cottage sýru - snítka tymiánu - snítka rozmarýnu - 2 hrsti nesolených arašídů - sůl, pepř - olivový olej
Postup
1. Lilek omyjte a podélně nakrájejte na plátky o tloušťce asi 0,5 cm. Rozpalte na pánvi olivový olej a plátky opečte dozlatova.
2. V míse promíchejte ricottu s cottage sýrem, najemno nastrouhaným parmezánem a jednou hrstí nasekaných buráků. Ochuťte solí a pepřem.
3. Směs naneste na plátky lilku, zaviňte a vložte do zapékací mísy. Zapečte v troubě vyhřáté na 180 ºC dozlatova, asi 20 minut. Před koncem dopékání posypte zbylými arašídy.