Linecký koláč

 320 g hladké mouky  225 g másla  35 g cukru krupice  5 g soli  2 vejce  3 -4 lžíce ledové vody  350 g džemu

Postup:  Smícháme mouku s 30 g cukru a solí. Přidáme rozšlehané vejce a promícháme. Přidáme vodu, máslo nastrouháme na struhadle a rychle zapracujeme, aby se nerozteklo.

Také vás může zajímat ...

Těsto rozdělíme na dva díly, zabalíme do fólie a dáme na půl hodiny do lednice.  Předehřejeme troubu na 200 °C. Připravíme si formu na koláč (20–23 cm). Vál posypeme moukou a první díl těsta rozválíme do placky tak, aby mělo průměr zhruba 30 cm.

Těsto dáme do formy a rozprostřeme do krajů. To, které přebývá, odkrojíme. Dno propíchneme vidličkou. Na připravený základ rovnoměrně rozprostřeme džem.  Druhý díl těsta rozválíme jako první a pomocí vykrajovátek vykrojíme srdíčka, kterými dozdobíme koláč.

Rozšleháme zbylé vejce a přidáme do něj 5 g cukru. Mašlovačkou potřeme koláč a dáme na 15 minut do trouby. Poté alobalem přikryjeme okraj koláče, snižíme teplotu na 180 °C a pečeme 15 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...