Nadýchané a pevné lívance i bez droždí? Že to není možné? Ale je. Tento recept je důkaz.
Suroviny na 4 porce - 150 g hladké mouky - 2 lžičky prášku do pečiva - 60 g krupicového cukru - 1 balení citronového cukru - 230 g měkkého plnotučného tvarohu - 250 ml mléka - 70 g sušených brusinek nebo rozinek - 2 vejce - máslo - brusinková zavařenina
Postup
1. Prosátou mouku smíchejte s práškem do pečiva, krupicovým a citronovým cukrem.
2. Přidejte tvaroh, mléko, brusinky a žloutky, a prošlehejte. Z bílků ušlehejte pevný sníh a opatrně ho zapracujte do těsta.
3. Na pánvi na rozehřátém másle smažte z obou stran lívanečky.
4. Podávejte teplé, s brusinkovou zavařeninou.