Lívance s krabím masem

Suroviny na 4 porce:

1 lžička soli

1 lžička cukru krystal

1 lžička másla

2 vejce

200 g krabího masa

42 g droždí čerstvé

500 ml mléka

500 g hl. mouky

250 g zakysané smetany

50 g kaviáru na ozdobu

dle potřeby olej

Postup:

1) Mouku prosejeme do mísy a osolím ji.Šálek mléka ohřejeme, přidáme cukr, lžíci mouky a rozdrobené droždí. Necháme vykynout kvásek, vlijeme ho do osolené mouky. Přidáme zbytek vlažného mléka, žloutky, rozehřáté máslo a vypracujeme hladké těsto.Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme ho utěrkou a necháme vykynout (cca 45 minut). Ke konci kynutí vmícháme hustý sníh z bílků.

K těstu přidáme také rozdrobené krabí maso a těsto necháme ještě 15 minut kynout.

2) Lívanečník vymastíme olejem a rozpálíme ho. Vlijeme těsto a pečeme bliny z obou stran. Upečené bliny rozložíme na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. Podáváme bliny horké ozdobené zakysanou smetanou s kousky krabího masa. Můžeme je podávat i s kaviárem, kousky uzeného lososa nebo jen s proužkem sterilované kapie.

Bliny lze připravit z různých druhů mouky, z jáhel, pohanky i krupice a vždy se podává s uzenou rybou, plody moře nebo kaviárem a s hustou smetanou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...