Dopřejte si výbornou sladkou snídani v americkém stylu. Chutnat bude nejen dětem.
Suroviny na 4 porce - 190 g hladké mouky - 3 lžičky prášku do pečiva - 1 lžíce třtinového cukru - ½ lžičky soli - 2 vejce - 250 ml mléka - 5 lžic rozpuštěného másla - olej na smažení
Na karamel - 70 g másla - 50 g moučkového cukru - 50 g třtinového cukru - 50 g rýžového sirupu - 100 ml smetany ke šlehání (40 %) - 1 a ½ lžičky mořské soli - 2 banány
Postup
1. Smíchejte mouku s práškem do pečiva, cukrem a solí. Vejce prošlehejte s mlékem a máslem. Obě směsi spojte a vymíchejte hladké těsto. Nechte 10 minut odpočinout.
2. V kastrůlku rozpusťte máslo, oba cukry a sirup, a krátce povařte, dokud směs nezhoustne. Vlijte smetanu, minutu povařte, vmíchejte sůl a odstavte.
3. Na rozpáleném oleji opečte lívance z obou stran dozlatova. Podávejte s omáčkou a nakrájeným banánem.