Lívance z kynutého těsta

Dalším moučníkem, kterým byste Petra Kotvalda s jistotou uctili, jsou kynuté lívance se skořicovým cukrem.

Integrace: 200 g hladké mouky na kynuté těsto, 1 vejce, 20 g droždí, špetka soli, 20 g krupicového cukru, 350 ml mléka, špetka skořice, máslo, skořicový cukr

Také vás může zajímat ...

Postup: Do hrnečku dáme rozdrobené droždí, lžičku cukru a třeme lžící ingredience, dokud se nerozpustí. Pak přidáme 5 lžic vlažného mléka, 2 lžičky mouky, vše promícháme a necháme kynout. Do mísy nasypeme mouku a vše ostatní. Mísu opět zakryjeme utěrkou a necháme asi půl hodiny kynout na teplém místě.

Na lívancové pánvi postupně rozpouštíme po troškách máslo a smažíme jednu dávku lívanců za druhou.

My jsme je zkusily s džemem a zakysanou smetanou a také jsme si pochutnali.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...