Losos na grilu se svěžím salátem

Mezi nedělní favority v domácnosti Petra Kotvalda rozhodně patří losos na grilu. My jsme vybrali podle nás ten nejlepší a věřte, že je opravdu vynikající.

Ingredience: 1 větší filet z lososa, čerstvě mletý pepř, hrubá sůl, 1–2 lžíce nakrájeného čerstvého kopru, 1 citron, 1 menší stroužek česneku, 25 g másla

Také vás může zajímat ...

Postup: Rozehřejeme gril k nepřímému grilování, ale máme-li gril na dřevěné uhlí, budeme rybu připravovat uprostřed grilu a můžeme i použít grilovací misku z alobalu. Filet očistíme, omyjeme ho studenou vodou a důkladně osušíme. Uděláme nožem do kůže lososa několik zářezů. Z vnitřní strany ho opepříme, položíme ho kůží na gril nebo tác a rovnoměrně na něj naneseme kopr a plátky citronu.

Do rozpuštěného másla přidáme prolisovaný česnek, přelijeme jím lososa a dáme ho grilovat.

Salát: 100 g salátu polníček, 50 g rukoly, 2 jablka, lžička medu, sůl, pepř, 5 lžic majonézy, 40 g vlašských ořechů, olivový olej

Postup: Omyjeme si saláty a dáme je do mísy. Nakrájíme jablka na slabé plátky a přimícháme do salátu. Připravíme si dresink z majonézy, citronové šťávy a medu, nakonec ho osolíme a opepříme. Hotový dresink vmícháme do salátu, aby byl v každém soustu. Nakonec celý salát posypeme nasekanými vlašskými ořechy. Podáváme společně s lososem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...