Losos s kaparovou omáčkou

Pokrm, který si zamilujete hned po prvních soustech, se rozhodně hodí pro výjimečné příležitosti, ale i pro ty, které mají potěšit jen někoho blízkého.

Ingredience

500 g lososa (filety), 30 g másla, 200 ml smetany, 3 lžíce zakysané smetany, 2,5 lžíce kaparů, 1 stroužek česneku, 1 lžíce hladké mouky, 1 citron, sůl, bílý pepř

Postup

Také vás může zajímat ...

Naporcujeme filet, přiměřeně podle chuti osolíme, opepříme. V misce ho zakapeme šťávou z poloviny citronu a uložíme alespoň na 2 hodiny do chladničky. Rozleželého lososa vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem, na každou porci položíme proužek másla a dáme péct na 15 minut při 160 °C. Zbytek másla rozpustíme, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku.

Zalijeme ji smetanou, vyšleháme omáčku dohladka a přivedeme ji k mírnému varu. Za stálého míchání ji necháme probublávat na plotně ještě 5 až 6 minut. Do omáčky vmícháme najemno nasekané kapary, šťávu z druhé poloviny citronu, lžičku jemně nastrouhané citronové kůry, osolíme, opepříme. Vmícháme zakysanou smetanu a už nevaříme. Lososa přelijeme omáčkou a dozdobíme třeba lístky polníčku.

Podáváme s bramborami nebo salátem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...