Losos se špenátem

Suroviny na 4 porce:

● 4 fi lety z lososa
● 500 g listů špenátu
● 3 stroužky česneku
● 1 střední cibuli
● 100 ml smetany
● 3 lžíce másla
● 1 citron
● 4 snítky tymiánu
● čerstvě umletý pepř
● podle chuti sůl

Postup:

Filety z lososa opláchněte, osušte, osolte, opepřete a zakápněte citronovou šťávou. Cibuli a česnek nakrájejte najemno. Na lžíci másla zpěňte cibuli a česnek a nechte osmahnout dozlatova. Vmíchejte špenát, osolte a opepřete a nechte chvilku dusit na malém plameni tak, aby se tekutina, kterou špenát pustí z části odpařila.

Poté přilijte smetanu, snižte plamen a nechte ještě chvilku provářet. Na pánvi rozehřejte máslo a osmažte na něm fi lety z lososa z obou stran. Na talíře rozdělte špenát,na něj položte osmažené filety. Rybu na talíři ještě ozdobte snítkou tymiánu a plátkem citronu.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...