Lososovitý pstruh

Recepty na přípravu ryb bývají docela jednoduché, ale jedno chtějí, tu nejlepší kulinářskou péči.

Ingredience: 4 filety lososovitého pstruha, 3 stroužky česneku, 3 až 4 cm čerstvého zázvoru, 1 lžička mletého kmínu, 2 špetky pepře, 1 citron, nejlépe bio, 30 g másla, 1 lžička soli

Postup: Polovinu citronu vymačkáme a filety jí lehce zakápneme.Nastrouháme asi tak lžičku citronové kůry smícháme ji s prolisovaným česnekem a zázvorem, který nastrouháme nahrubo a také jej protlačíme lisem na česnek. Touto směsí potřeme filety a necháme 10 minut odležet. Filety osolíme a dáme do zapékací nádoby kůží dolů, zasypeme je kmínem a pepřem.

Nakrájíme máslo na tenké plátky a poklademe je na jednotlivé kusy.

Pečeme zhruba 18 až 20 minut při 190 °C.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...