Lososový tatarák s listovým salátem

Suroviny na 4 porce:

● 500 g čerstvého lososa bez kůže a kostí ● 2 šalotky
● 2 lž. sekaného kopru
● 1 lž. oliv. oleje ● mořská sůl
● 1 lž. citron. šťávy ● pepř
● 1 lžič. dijonské hořčice
● opečený toustový chleba

Na listový salát:

● 200 g list. salátu (polníček, rukola aj.) ● sůl a pepř
● 1 lž. vin. octa ● 2 lž. oleje

Postup:

1. Lososa zbavíme kůže a případných kostí a nakrájíme na velmi drobné kostičky. Přidáme k němu nasekaný kopr, najemno nakrájené šalotky, lžíci kvalitního olivového oleje, lžíci citronové šťávy, lžičku dijonské hořčice, mořskou sůl a mletý pepř.

Směs důkladně promícháme a necháme odpočinout asi 5 minut. Odstátou směs ochutnáme a dochutíme, přidáme pár kapek olivového oleje a znovu vše důkladně zamícháme.

2. Zatím si přípravíme listový salát. V misce smícháme 1 lžíci bílého vinného octa se 2 lžícemi olivového oleje, solí a pepřem. Takto připravenou zálivku přidáme k omytému salátu (těsně před podáváním) a promícháme. Tataráka podáváme vychlazeného s opečeným toustovým chlebem a listovým salátem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

reklama