Lotrinský koláč

Tradičně je v něm slanina, sýr, vejce a smetana. Základní recept ale můžete obohatit.

Příprava: 60 minut

Náročnost: **

Cena: 23 Kč

Suroviny na 10 porcí

Na těsto

– 170 g hladké mouky

– 1 žloutek

– 100 g másla

– 3 lžíce studené vody

– špetka soli

Na náplň

– 200 g slaniny

– 100 g parmezánu

– 3 vejce

– 250 ml smetany ke šlehání

– špetka muškátového oříšku

– sůl, pepř

Postup

1. Těsto promixujte dlouhými noži nebo hákem na těsto v robotu. Těsto vyválejte a přeneste do vymazané formy. Dno propíchejte a dejte na 10 minut do lednice. Pak předpečte 10 minut při 200 ºC.

2. Pokrájenou slaninu opečte na suché pánvi. Sýr nastrouhejte nahrubo. Smetanu promíchejte s prošlehanými vejci, ochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem. Přidejte sýr a slaninu.

3. Směs nalijte na korpus a pečte ještě 25 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...