Moje chvilka pohody

Lotrinský koláč

Tradičně je v něm slanina, sýr, vejce a smetana. Základní recept ale můžete obohatit.

Příprava: 60 minut

Náročnost: **

Cena: 23 Kč

Suroviny na 10 porcí

Na těsto

- 170 g hladké mouky

- 1 žloutek

- 100 g másla

- 3 lžíce studené vody

- špetka soli

Na náplň

- 200 g slaniny

- 100 g parmezánu

- 3 vejce

- 250 ml smetany ke šlehání

- špetka muškátového oříšku

- sůl, pepř

Postup

1. Těsto promixujte dlouhými noži nebo hákem na těsto v robotu. Těsto vyválejte a přeneste do vymazané formy. Dno propíchejte a dejte na 10 minut do lednice. Pak předpečte 10 minut při 200 ºC.

2. Pokrájenou slaninu opečte na suché pánvi. Sýr nastrouhejte nahrubo. Smetanu promíchejte s prošlehanými vejci, ochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem. Přidejte sýr a slaninu.

3. Směs nalijte na korpus a pečte ještě 25 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden