Moje chvilka pohody

Loukoumades s medem

Tradiční řecké koblížky se podávají polité sirupem nebo se v něm namáčejí.

Suroviny na 12 kusů

Na těsto - 250 g hladké mouky - 2 lžíce sušeného droždí - špetka soli - 250 ml teplé vody - 1 lžíce medu - olej na smažení

Na sirup - 100 g medu - 1 lžíce třtinového cukru - 2 lžíce citronové šťávy - 1 lžíce strouhané citronové kůry - 1 lžíce másla - 1 lžíce vody - skořice na posypání

Postup

1. Všechny suroviny na těsto pečlivě promíchejte. Těsto nechte 40 minut kynout.

2. Z těsta vytvarujte menší koblížky a smažte je v pánvi na oleji dozlatova. Přebytečný tuk vsajte do papírových ubrousků.

3. Suroviny na sirup zahřejte v kastrůlku.

4. Koblížky polijte sirupem, posypte skořicí a podávejte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden