Loukoumades s medem

Tradiční řecké koblížky se podávají polité sirupem nebo se v něm namáčejí.

Suroviny na 12 kusů

Na těsto – 250 g hladké mouky – 2 lžíce sušeného droždí – špetka soli – 250 ml teplé vody – 1 lžíce medu – olej na smažení

Na sirup – 100 g medu – 1 lžíce třtinového cukru – 2 lžíce citronové šťávy – 1 lžíce strouhané citronové kůry – 1 lžíce másla – 1 lžíce vody – skořice na posypání

Postup

1. Všechny suroviny na těsto pečlivě promíchejte. Těsto nechte 40 minut kynout.

2. Z těsta vytvarujte menší koblížky a smažte je v pánvi na oleji dozlatova. Přebytečný tuk vsajte do papírových ubrousků.

3. Suroviny na sirup zahřejte v kastrůlku.

4. Koblížky polijte sirupem, posypte skořicí a podávejte.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...