Moje chvilka pohody

Luxusní sladká tečka: Vanilkové eclairs

Chutné zákusky z odpalovaného těsta plněné vanilkovým krémem.

Suroviny na 10 kusů

Křehké těsto - 100 g strouhaného másla - 125 g hladké mouky - 125 g moučkového cukru - 1 lžička vanilkové esence

Odpalované těsto - 120 g hladké mouky - 100 ml mléka - 100 ml vody - 1 lžíce krystal cukru - špetka soli - 80 g másla - 4 vejce

Krém - 400 ml mléka - 4 žloutky - 20 g vanilkového cukru - 60 g krystal cukru - 30 g kukuřičného škrobu - 50 ml másla - 200 ml smetany ke šlehání

Postup

1. Máslo smíchejte s moukou, cukrem a vanilkou. Těsto dejte na hodinu do lednice.

2. Zahřejte mléko, vodu a rozpuštěné máslo. Vmíchejte mouku, sůl a cukr. Odstavte. Přidejte vejce. Těsto dejte do cukrářského sáčku a na plech s pečicím papírem stříkejte tyčinky. Vrch poklaďte křehkým těstem. Pečte 25 minut při 180 ºC.

3. Do mléka přidejte žloutky, cukry a kukuřičný škrob a uvařte pudink. Až vychladne, vmíchejte máslo a ušlehanou smetanu. Krémem naplňte eclairs.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden