Moje sladké tajemství

Maďarská fazolová polévka Chamburizo

Suroviny:  2 konzervy červených fazolí v nálevu  2 klobásy Chamburizo  2 ks středně velké cibule  1 lžíce mleté papriky  1 lžíce sušené majoránky  bobkový list  2 stroužky česneku  1 feferonka  0,75 l vývaru  2 lžíce hladké mouky  0,05 l rostlinného oleje  1 lžíce másla  sůl, pepř dle chuti

Postup: V rozpáleném hrnci s olejem orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme máslo, mletou papriku a bobkový list. Zpěněnou cibuli zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání metlou vytvoříme hladkou jíšku, kterou postupně zaléváme vývarem. Po zavaření přidáme nálevu zbavené fazole, nasekanou feferonku a vše necháme 20 minut vařit na mírném plameni.

Těsně před dovařením přidáme na kolečka nakrájenou Chabmurizo klobásu, kterou v polévce jen ohřejeme. Dochucujeme solí, pepřem, majoránkou a třeným česnekem. TIP: V rámci oslav 90 let masokombinátu v Krahulčí je možné s výrobky Krahulíka soutěžit na webu www.90letkrahulika.cz o 90 různých atraktivních cen..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden