Maďarské dýňové kyselo

Nevíte si rady s dýní, tak vyzkoušejte náš výborný recept.

Ingredience: 1 střední dýně hokaido,2 lžíce sladké papriky, 2 lžíce másla, 1 cibule ,120 g slaniny, 1 čabajská klobása, 1 lžička kopru, 1 lžíce octa, 2 lžičky cukru, 500 ml vody, 200 ml smetany, sůl

Také vás může zajímat ...

Postup: Dýni neloupeme, ale omyjeme, rozčtvrtíme a vybereme lžící semínka se středem.

Očištěnou dužninu nastrouháme na jemném struhadle. Slaninu s cibulí nakrájíme na malé kostičky a osmahneme společně na másle v hrnci. Když zezlátne, zaprášíme sladkou paprikou, přidáme lžičku kopru a krátce promícháme a orestujeme.

Přilijeme vodu, osolíme, přidáme ocet, cukr, dýni, promícháme a přivedeme k varu. Pak jen na mírném ohni necháme probublávat. Na závěr přidáme smetanu, čabajku nakrájenou na kolečka, ještě jednou přivedeme k varu, pak hned odstavíme a je hotovo.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...