Mák je lepší než mléko

Odmalička slýcháme, že máme pít mléko a jíst hodně sýrů, protože obsahují vysoké procento vápníku, který je důležitý pro rozvoj kostí, ale i jako prevence nejrůznějších onemocnění.

Bohužel se čím dál více ukazuje, že laktózu obsaženou v mléčných výrobcích náš organismus může velmi špatně snášet a způsobovat i závažné trávicí obtíže. Co tedy jíst, abychom měli silné kosti? Mák! Možná vás to překvapí, ale obyčejný mák ukrývá ve svých zrníčkách čtyřikrát více vápníku, než nabízejí mléčné výrobky.

Také vás může zajímat ...
Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...