Můj čas na kafíčko

Makrela na víně

Suroviny na 4 porce:

4 vykuchané makrely

šťáva z 1 citronu

sůl

2 hrsti sekané petrželky

50 g másla + na vymazání pekáčku

2 cibule

400 g červených paprik

0,3 l červeného vína (i bílé)

Postup:

Makrely očistíme.Svrchu i vně je potřeme citronovou šťávou a solí. Břišní dutinu naplníme sekanou petrželkou. Cibule oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Červené papriky rovněž očistíme a nakrájíme na nudličky. Obojí pak společně orestujeme asi na 50 g rozpuštěného másla v pánvi. Makrely rozložíme do máslem vymazaného pekáčku. Naneseme na ně papriky a podlijeme je vínem. V troubě předehřáté na 180 °C pečeme asi 30 minut. Průběžně přeléváme vínem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden