Makronky se smetanovým krémem

Křehké malé sušenky plněné lahodným krémem jsou výbornou sladkou jednohubkou.

Suroviny na 20 kusů

Také vás může zajímat ...

Na těsto – 110 g jemně mletých mandlí – 90 g bílků – 50 g krupicového cukru – 200 g moučkového cukru – potravinářská barva

Na vanilkovou náplň – 250 g smetany – 250 g bílé čokolády – 3 vanilkové lusky (semínka)

Postup

1. Z bílků a cukru krupice vyšlehejte sníh. Postupně přimíchejte směs cukru a mandlí. Nakonec přidejte barvivo.

2. Směs naplňte do cukrářského sáčku s plochou špičkou a stříkejte kolečka na plech s pečicím papírem. Nechte 30 minut zaschnout, pak pečte při 160 ºC asi 15 minut.

3. Zahřejte k bodu varu nasekanou čokoládu, smetanu a semínka. Nechte asi hodinu odležet a pak zase zahřejte. Promíchejte, přeceďte a nechte 2 hodiny chladit.

4. Krémem slepte makronky.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...