Moje šťastná hvězda

Malinovo-třešňová sněhová roláda

Tento přímo sněhový moučník se v ústech rozplývá. Potěšující zpráva je, že je naprosto jednoduchý a rychlý.

Ingredience: 120 g čerstvých nebo mražených malin, 120 g čerstvých nebo mražených třešní, 200 ml smetany, 1 lžíce strouhaného kokosu, 4 vaječné bílky, 3/4 šálku moučkového cukru

Postup: Troubu předehřejeme na 220 °C. Plech vyložíme pečicím papírem a posypeme lehce moučkovým cukrem a kokosem. V míse ušleháme tuhý sníh z bílků a postupně do něj přidáváme moučkový cukr. Šleháme, dokud se cukr úplně nerozpustí. Pak natřeme sníh na plech na pečicí papír a v troubě pečeme asi 10 minut dozlatova, pak teplotu snížíme na 160 °C a pečeme, dokud není sníh na dotek pevný.

Plech vyjmeme z trouby a v papíru sněhový korpus srolujeme a necháme vychladnout. Po vychladnutí korpus opatrně rozbalíme a plníme směsí ušlehanou z malin, třešní a šlehačky. Srolujeme a dáme do chladu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden