Maminčina lahůdková „sekačka“

Suroviny:
● 500 g vařené vepřovéplece ● 250 g vařeného uzeného masa ● pepř
● miska sekaných kopřiv
● 7 vajec ● 250 ml mléka
● 7 rohlíků (či 1 veka)
● jarní bylinky ● sůl
● máslo na pekáč

Postup:

Pečivo nakrájíme na kostičky, přilijeme žloutky rozšlehané s mlékem a necháme nasáknout. Maso pokrájíme nadrobno, bylinky nasekáme. Vše spojíme,
osolíme a opepříme.

Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do nádivky. Zapékací nádobu vymažeme máslem, navrstvíme nádivku (i povrch můžeme poklást plátky másla) a v předehřáté troubě upečeme dozlatova. Je výborná teplá i studená.

Karbanátky vyrábíme ze směsi mletého masa – vepřového, hovězího, skopového i rybího – doplněné dalšími ingrediencemi – strouhaným sýrem a pečivem, houbami, různou zeleninou (cibule, česnek, kapusta aj.) a kořením.

Ze směsi se tvarují kuličky, placičky a šišky, které se smaží na pánvičce či ve fritovacím hrnci a pečou na grilu. Obvykle je servírujeme buď s bramborami, anebo s pečivem. Doplníme zeleninou a pikantními ochucovadly jako hořčice, kečup,
majonéza…

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...