Mandlové makronky podle Mahuleny Bočanové

Suroviny:  200 g cukru moučka  90 g másla  1 lžička mandlového extraktu  1 červené potravinářské barvivo  200 g cukru moučka  200 g mletých mandlí  200 g cukru krupice  4 vejce  4 lžíce studené vody  malinový džem

Postup: Krupicový cukr svaříme s vodou, až se rozpustí a pak vaříme na mírném ohni, až vznikne lesklý čirý sirup (měl by mít 110 °C), který necháme vychladnout.

Dva bílky vyšleháme do pevného sněhu, tenkým pramínkem do něj přilijeme sirup a stále šleháme, až sníh bude tuhý a lesklý. Zbylé dva bílky přidáme k cukru s mandlemi a vařečkou promícháme na tuhou směs. Přidáme extrakt a barvivo tak, aby byla hmota růžová.

Přidáme vrchovatou lžíci sněhu, dobře zatřeme a pak opatrně přidáme zbylý sníh. Hmotu dáme do cukrářského sáčku a na plech nastříkáme 80 koleček o průměru 3,5 cm. Kolečka necháme hodinu zaschnout a pak pečeme při 150 °C zhruba 25 minut.

Pak troubu vypneme a makronky v ní necháme hodinu sušit, širokým nožem je opatrně sundáme a dáme vychladnout. V míse vyšleháme změklé máslo s polovinou moučkového cukru, postupně přidáme zbylý cukr, až bude směs hladká. Plochým nožem potřeme polovinu koleček džemem a krémem a přiklopíme zbylými kolečky.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...