Moje sladké tajemství

Mandlovokaštanová srdíčka

Suroviny:  100 g loupaných a najemno rozemletých mandlí  80 g kaštanové mouky  lžička mleté skořice  půl lžičky mletého nebo rozdrceného fenyklu  lžíce vody  25 g panenského oleje  50 g javorového sirupu  marmeláda na slepování srdíček a hořká čokoláda na zdobení

Postup: Mandle si připravíme nejlépe den dopředu. Po krátkém převaření z nich sloupneme slupky a necháme do dalšího dne oschnout, aby se lépe rozemlely na mouku. Druhý den mandle tedy rozmixujeme na jemno a přidáme k nim kaštanovou mouku, skořici a fenykl.

Sypkou směs promícháme a přilijeme olej, javorový sirup a lžíci vody. Vypracujeme hladké těsto. Pro spojení chutí necháme těsto odpočívat v lednici přes noc. Na vál nemusíme použít mouku, a dokud je těsto chladné, pěkně se z něj vykrajují srdíčka.

Vykrajované tvary skládáme na plech vyložený pečicím papírem a následně pečeme v troubě o teplotě 170 stupňů zhruba 8 minut.  Necháme srdce vychladnout a slepujeme marmeládou a polijeme čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden