Mandlovokaštanová srdíčka

Suroviny:  100 g loupaných a najemno rozemletých mandlí  80 g kaštanové mouky  lžička mleté skořice  půl lžičky mletého nebo rozdrceného fenyklu  lžíce vody  25 g panenského oleje  50 g javorového sirupu  marmeláda na slepování srdíček a hořká čokoláda na zdobení

Postup: Mandle si připravíme nejlépe den dopředu. Po krátkém převaření z nich sloupneme slupky a necháme do dalšího dne oschnout, aby se lépe rozemlely na mouku. Druhý den mandle tedy rozmixujeme na jemno a přidáme k nim kaštanovou mouku, skořici a fenykl.

Také vás může zajímat ...

Sypkou směs promícháme a přilijeme olej, javorový sirup a lžíci vody. Vypracujeme hladké těsto. Pro spojení chutí necháme těsto odpočívat v lednici přes noc. Na vál nemusíme použít mouku, a dokud je těsto chladné, pěkně se z něj vykrajují srdíčka.

Vykrajované tvary skládáme na plech vyložený pečicím papírem a následně pečeme v troubě o teplotě 170 stupňů zhruba 8 minut.  Necháme srdce vychladnout a slepujeme marmeládou a polijeme čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...