Moje chvilka pohody

Mandlový koláč s hruškami

Vláčný hruškový koláč s mandlemi provonění skořicí si naservírujte k odpolední kávě.

Suroviny - 100 g hladké mouky - 60 g mletých mandlí - 70 g krystalového cukru - 1 lžíce rumu - 1 lžíce mleté skořice - 1 lžička prášku do pečiva - 100 g másla - 2 vejce - 3 hrušky - pečicí papír

Postup

1. Hrušky oloupejte, nakrájejte na malé kousky a promíchejte s rumem. Nechte stát asi 30 minut.

2. V míse smíchejte mouku, mleté mandle, skořici a prášek do pečiva. V jiné míse vyšlehejte změklé máslo s cukrem do pěny a postupně zašlehejte obě vejce. Obě směsi spojte a pak do těsta zlehka vmíchejte hrušky.

3. Těsto nalijte do formy vystlané pečicím papírem a dejte péct na zhruba 40 minut do trouby vyhřáté na 170 °C.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden