Mandlový koláč s hruškami

Vláčný hruškový koláč s mandlemi provonění skořicí si naservírujte k odpolední kávě.

Suroviny – 100 g hladké mouky – 60 g mletých mandlí – 70 g krystalového cukru – 1 lžíce rumu – 1 lžíce mleté skořice – 1 lžička prášku do pečiva – 100 g másla – 2 vejce – 3 hrušky – pečicí papír

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Hrušky oloupejte, nakrájejte na malé kousky a promíchejte s rumem. Nechte stát asi 30 minut.

2. V míse smíchejte mouku, mleté mandle, skořici a prášek do pečiva. V jiné míse vyšlehejte změklé máslo s cukrem do pěny a postupně zašlehejte obě vejce. Obě směsi spojte a pak do těsta zlehka vmíchejte hrušky.

3. Těsto nalijte do formy vystlané pečicím papírem a dejte péct na zhruba 40 minut do trouby vyhřáté na 170 °C.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...