Marinovaná žebírka

Suroviny na 4–6 porcí:

● 2 kg vepřových žeber

Na marinádu:

● 4 prolisované stroužky českého česneku
● 60 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
● 60 ml jablečného nebo červeného vinného octa
● 125 ml rajčatového protlaku
● 2 cm strouhaného zázvoru
● 125 g domácího medu
● 2 lžíce worcesteru
● 60 ml sójové omáčky

Postup:

Všechny přísady na marinádu spolu smícháme a vetřeme do masa na omytých a očištěných žebírkách. Naložená žebra odložíme na 24 hodin uležet do chladu. Druhý den maso oklepneme, necháme hodinu v pokojové teplotě a ugrilujeme. Žebírka jsou ideální pro větší sešlost, kdy si všichni stolovníci maso namáčejí do různých pikantních dipů a sosů.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...