Můj čas na kafíčko

Marinovaná žebírka

Suroviny na 4–6 porcí:

● 2 kg vepřových žeber

Na marinádu:

● 4 prolisované stroužky českého česneku
● 60 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
● 60 ml jablečného nebo červeného vinného octa
● 125 ml rajčatového protlaku
● 2 cm strouhaného zázvoru
● 125 g domácího medu
● 2 lžíce worcesteru
● 60 ml sójové omáčky

Postup:

Všechny přísady na marinádu spolu smícháme a vetřeme do masa na omytých a očištěných žebírkách. Naložená žebra odložíme na 24 hodin uležet do chladu. Druhý den maso oklepneme, necháme hodinu v pokojové teplotě a ugrilujeme. Žebírka jsou ideální pro větší sešlost, kdy si všichni stolovníci maso namáčejí do různých pikantních dipů a sosů.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden