Moje šťastná hvězda

Marinované krůtí medailonky

Podávejte s hranolky, brambory či s kaší

Dobře marinované krůtí maso je velmi křehké, a když je i dobře opracované, tak není jiné masové dobroty, která by vás uchvátila jako naše medailonky.

Ingredience:


  •  500 g krůtích prsou

  • 2 lžíce sójové omáčky

  • 3 lžíce oleje

  • 1 lžíce medu

  • 3/4 lžičky kari koření

  • 2 špetky mletého pepře nebo dle chuti

  • 2 špetky soli


Postup:

  • Na mírném ohni zahřejeme olej, vmícháme do něj kari, sójovou omáčku, pepř, sůl a nakonec v něm rozpustíme med a necháme marinádu vychladnout. Pozor, nesmí dojít k varu. n Krůtí prsa lehce naklepeme, stačí jen klouby prstů, a nakrájíme na velikost dle přání. Pak je naložíme do marinády a necháme alespoň 2 hodiny odležet.

  • Před finálním zpracováním masa ho vyjmeme z marinády, necháme okapat a prudce z obou stran opečeme doměkka. Na závěr můžeme medailonky podlít trochou vývaru či marinády a ještě poté 5 minut povaříme.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden