Moje šťastná hvězda

Marinované kuřecí řízky

Jsou ideálním pokrmem k nedělnímu obědu, pokud nemáte moc času. I přesto chutnají skvěle.

Ingredience

800 g kuřecích řízků, 2 celá vejce, 1 lžička sladké červené papriky, ½ lžičky kari, olej ke smažení. 1 velký bílý jogurt, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, strouhanka

Postup

Nejprve si připravíme marinádu. Do misky dáme jogurt, prolisovaný česnek, koření, vejce a vše důkladně promícháme. Marinádu musíme nechat alespoň 15 minut rozležet. Maso nejdříve omyjeme a dobře vysušíme. Pak ho naporcujeme na řízky. Aby lépe natáhly marinádu, je dobré je jemně naklepat. Z obou stran je lehce posolíme a vložíme je do marinády alespoň na hodinu, ale čím déle, tím lépe. Ideální je, pokud máme možnost je nechat uležet přes noc. Před smažením je obalujeme ve strouhance a ihned je vkládáme do rozpáleného oleje. Dozlatova osmažené řízečky podáváme třeba se šťouchanými brambory.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden