Marinovaný losos

Lososí pochoutka, kterou můžete podávat jen tak s bagetkou nebo z ní můžete udělat skvělé obložené chlebíčky či jednohubky. Budete za hvězdu.

Ingredience: 350 g čerstvého lososa, 1,5 lžičky soli, 1 lžička cukru, 2 lžičky nakrájeného kopru

Postup: Filet z lososa opláchneme a dobře osušíme. Rozmícháme sůl, cukr a čerstvý kopr. Roztáhneme si dostatečně velký kus potravinářské fólie na zabalení celého kusu lososa. Směsí ho dobře potřeme ze všech stran, neprodyšně ho zabalíme do fólie a dáme ho na tři dny do lednice. Po třech dnech lososa vyjmeme.

Nelekejte se, že se ve fólii uvolnila voda, tu jen vylijeme, filet lehce opláchneme pod tekoucí vodou.

Celý kus ryby osušíme a ostrým nožem jej zešikma nakrájíme na tenké plátky, které skrajujeme z kůže.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama