Marokánky s čokoládou

Jaké by to byly Vánoce bez malých marokánek? Jen polovičaté, takže neváhejte a podle našeho jednoduchého receptu si je připravte.

Ingredience: 125 ml mléka, 120 g nalámaných ořechů, 200 g kandovaného ovoce, 70 g másla, 70 g cukru, 30 g hladké mouky, 100 g hořké čokolády

Postup: Všechny uvedené suroviny, kromě mouky, společně povaříme 5 minut. Hmotu musíme míchat. Přidáme hladkou mouku, 1 až 2 minuty necháme probublávat a pak odstavíme. Na plech vyložený papírem na pečení lžicí nadávkujeme hmotu, ze které uděláme malá kolečka. Pozor, nepečeme je, ale jen sušíme v troubě při 150 °C.

Vysušené necháme vychladnout, pak je z jedné strany namáčíme v hořké čokoládě a necháme ji zaschnout.

Marokánky je potřeba nechat několik dnů uležet.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama