Můj kousek štěstí

Martinská husa jak se patří - Pomalu pečená

Když ji dáte do trouby v deset večer, bude druhý den v poledne v nejlepší formě.

Potřebujete:

Husu o váze 3,5 až 4 kg, 4 polévkové lžíce kmínu, sůl, alobal či pekáč s víkem

Postup

1. Husu pečlivě očistěte, odstraňte křídla před prvním záhybem (můžete je využít do polévky). Okrájejte přebytečný tuk a husu vydatně osolte a okmínujte, i zevnitř. Sůl rukama důkladně vmasírujte do kůže.

2. Husu dejte na pekáč. Aby se nepřichytila ke dnu, pečte ji na mřížce nebo ji podložte špejlemi. Podlijte ji vodou a přikryjte alobalem nebo druhým pekáčem. Pekáč vložte do trouby nastavené na 80 ˚C a nechte husu 12 hodin péct.

3. Odstraňte alobal či víko a zvyšte teplotu na 180 ˚C. Pečte husu tak dlouho, dokud nezezlátne. Mělo by to trvat hodinu až hodinu a půl.

4. Hotovou husu nechte 15 minut odpočinout, poté ji naporcujte a podávejte s knedlíky a se zelím.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden