Můj kousek štěstí

Martinská husa jak se patří - Se zázvorovou nádivkou

Potřebujete:

Husu o váze 3,5 až 4 kg, 300g sušených nesířených meruněk, 4 housky z předešlého dne, 50 g loupaných mandlí, 2 lžíce másla, 100 ml mléka, 250 ml bílého vína, polévkovou lžíci čerstvého nasekaného zázvoru, muškátový oříšek, pepř, sůl

Postup

1. Meruňky nakrájejte a naložte do vína. Housku nakrájejte na kostičky, na másle osmažte dozlatova a přelijte mlékem. Mandle nasekejte. Zvlhčenou housku promíchejte s meruňkami, mandlemi a zázvorem a špetkou muškátu. Nádivku osolte a opepřete.

2. Očištěnou, osolenou a opepřenou husu naplňte nádivkou a kůži na břiše sešijte kuchyňskou nití. Husu dejte na pekáč prsíčky nahoru a v předem vyhřáté troubě husu pečte při 180 ˚C 1,5 až 2 hodiny dozlatova.

3. Upečenou husu podávejte s bramborovými knedlíky a červeným zelím.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden