Moje sladké tajemství

Máslový rumový grog

Suroviny:  115 g másla  170 g cukru třtinového  1 lžička vanilkového extraktu  1/2 zarovnané lžičky mleté skořice  1/4 zarovnané lžičky mletého hřebíčku  špetka strouhaného muškátového oříšku  1/4 zarovnané lžičky mletého nového koření  zhruba 600 ml kvalitního tmavého rumu  šlehačka k podávání

Postup:  V misce utřeme máslo, cukr, vanilkový extrakt a koření.

Lze připravit až 3 týdny předem a dobře zabalené uchovat v chladničce nebo v mrazáku. Před přípravou necháme povolit při pokojové teplotě. V rychlovarné konvici dáme vařit vodu – budeme potřebovat 125 ml na 1 drink.

Nahřejeme žáruvzdorné skleničky pod horkou tekoucí vodou, aby nepraskly. Do každé vlijeme 125 ml vroucí vody a 60 ml rumu. Přidáme 1 lžíci kořeněného másla a mícháme, až se rozpustí. Ozdobíme malým kopečkem šlehačky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden