Moje sladké tajemství

Masová vepřová pečeně

Suroviny:


  • 750 g vepřové plece

  • sůl

  • celý kmín

  • 2 kedlubny

  • 6 menších mrkví

  • 1 cibule

  • 4 kuličky nového koření

  • 5 kuliček pepře

  • 2 bobkové listy

  • 40 g másla


Postup:

Maso omyjeme, osušíme a svrchu opatrně nařežeme do mřížky. Osolíme ho, posypeme kmínem a necháme 30 minut odležet, aby se sůl vstřebala.

Kedlubny, mrkev a cibuli očistíme. Kedlubny a mrkev nakrájíme na špalíčky, cibuli nahrubo.

Na dno pekáčku dáme cibuli, přidáme maso s kořením, podlijeme trochou vody, přiklopíme a dáme do trouby nahřáté na 190 °C.

Asi po 50 minutách pečení přidáme pod maso pokrájenou zeleninu a přiklopené pečeme dalších 30 minut. Pak zeleninu pokapeme máslem a odkryté dopečeme dozlatova.

Když je zelenina měkká a maso propečené, odstraníme koření a dle chuti dosolíme. Zeleninu rozdělíme na talíře, přidáme plátky masa, podlijeme šťávou a podáváme s vařenými brambory.

TIP:

Pokud se vám podařilo sehnat vepřovou pečeni s povrchovým tukem, ostrým nožem no nařízněte v pravidelných, asi centimetrových rozestupech až k masu. Pak ještě jemně maso osolte a vmasírujte sůl do záhybů.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden