Masová vepřová pečeně

Suroviny:

  • 750 g vepřové plece
  • sůl
  • celý kmín
  • 2 kedlubny
  • 6 menších mrkví
  • 1 cibule
  • 4 kuličky nového koření
  • 5 kuliček pepře
  • 2 bobkové listy
  • 40 g másla

Postup:

Maso omyjeme, osušíme a svrchu opatrně nařežeme do mřížky. Osolíme ho, posypeme kmínem a necháme 30 minut odležet, aby se sůl vstřebala.

Kedlubny, mrkev a cibuli očistíme. Kedlubny a mrkev nakrájíme na špalíčky, cibuli nahrubo.

Na dno pekáčku dáme cibuli, přidáme maso s kořením, podlijeme trochou vody, přiklopíme a dáme do trouby nahřáté na 190 °C.

Asi po 50 minutách pečení přidáme pod maso pokrájenou zeleninu a přiklopené pečeme dalších 30 minut. Pak zeleninu pokapeme máslem a odkryté dopečeme dozlatova.

Když je zelenina měkká a maso propečené, odstraníme koření a dle chuti dosolíme. Zeleninu rozdělíme na talíře, přidáme plátky masa, podlijeme šťávou a podáváme s vařenými brambory.

TIP:

Pokud se vám podařilo sehnat vepřovou pečeni s povrchovým tukem, ostrým nožem no nařízněte v pravidelných, asi centimetrových rozestupech až k masu. Pak ještě jemně maso osolte a vmasírujte sůl do záhybů.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

reklama