Masové jitrnice s rizotem

Domácí jitrnice nejsou překvapivě zase tak složité na přípravu. Poměr masa a vnitřností si určete sami. Pamatujte, že příliš libová směs bez kůže není dobrá.

Ingredience: maso a vnitřnosti – vepřová hlava, koleno s kůží, plec, krk, játra, jazyk, ledvinky, mrkev, celer, petržel, cibule, česnek, majoránka, střeva na jitrnice, sůl, pepř, 120 g krup, 20 g sádla, 2 stroužky česneku, majoránka, 300 ml černého piva , 1 šalotka, sušené hřiby, 200 g Lučiny

Postup: Maso povařte se zeleninou asi dvě hodiny doměkka. Poté vyjměte z vývaru, pomelte a dochuťte česnekem, majoránkou, pepřem. Podle potřeby nařeďte vývarem.

Zašpejlovaná střívka plňte masovou kaší a uzavřete špejlí. Jitrnice vkládejte do studené vody a otáčejte je v ní, aby se tuk nesrazil na jednom místě.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama