Vyzkoušejte vynikající kořeněné kuličky z mletého masa s rajskou omáčkou.
Suroviny na 4 porce
Na kuličky - 500 g mletého masa - 2 vejce - 3 lžíce hladké mouky - 2 lžíce strouhanky - 3 stroužky česneku - sůl, pepř - mletá paprika - majoránka - olej na smažení
Na omáčku - 1 cibule - 5 lžic olivového oleje - 2 stroužky česneku - 1 plechovka loupaných rajčat - 1 l masového vývaru - 8 kuliček nového koření - 8 kuliček pepře - 3 bobkové listy - 300 g rajského protlaku - 1 lžíce cukru - sůl
Postup
1. V hrnci na olivovém oleji osmahněte cibuli. Přidejte nasekaný česnek a loupaná rajčata a zalijte vývarem. Osolte, přidejte koření a vařte 20 minut.
2. Maso smíchejte s vejcem, moukou, strouhankou, lisovaným česnekem a kořením. Ze směsi tvarujte kuličky, které opečte na oleji.
3. Z omáčky vyndejte celé koření a rozmixujte ji. Vmíchejte protlak a cukr, a opečené koule. Podávejte nejlépe s těstovinami.