Moje chvilka pohody

Masové rizoto s houbami

Připravte si chutné a výjimečné masové rizoto na víně s lesními houbami.

Příprava: 30 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 23 Kč

Suroviny na 4 porce

- 150 g kulatozrnné rýže

- 250 g vepřové kýty

- 100 g čerstvých hub

- 250 ml zeleninového vývaru

- 100 ml bílého suchého vína

- 1 cibule

- ½ červené papriky

- 1 stroužek česneku

- 1 lžíce másla

- olej

- sůl, pepř

Postup

1. Maso, očištěné houby a papriku nakrájejte na kousky, cibuli nadrobno, česnek prolisujte.

2. Cibuli nechte zesklovatět na másle a oleji. Přidejte rýži a orestujte. Zalijte vínem a nechte odpařit alkohol. Přilévejte postupně vývar a duste, až bude rýže měkká.

3. Na oleji opečte osolené a opepřené maso s houbami, paprikou a česnekem. Stáhněte plamen a duste doměkka. Směsi promíchejte a servírujte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden