Masové rizoto s houbami

Připravte si chutné a výjimečné masové rizoto na víně s lesními houbami.

Příprava: 30 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 23 Kč

Suroviny na 4 porce

– 150 g kulatozrnné rýže

– 250 g vepřové kýty

– 100 g čerstvých hub

– 250 ml zeleninového vývaru

– 100 ml bílého suchého vína

– 1 cibule

– ½ červené papriky

– 1 stroužek česneku

– 1 lžíce másla

– olej

– sůl, pepř

Postup

1. Maso, očištěné houby a papriku nakrájejte na kousky, cibuli nadrobno, česnek prolisujte.

2. Cibuli nechte zesklovatět na másle a oleji. Přidejte rýži a orestujte. Zalijte vínem a nechte odpařit alkohol. Přilévejte postupně vývar a duste, až bude rýže měkká.

3. Na oleji opečte osolené a opepřené maso s houbami, paprikou a česnekem. Stáhněte plamen a duste doměkka. Směsi promíchejte a servírujte.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...