Moje chvilka pohody

Medovo-skořicový ananas

Teplý grilovaný ananas s kopečkem vanilkové zmrzliny je výbornou sladkou tečkou skvělého jídla.

Suroviny na 4 porce - 1 větší ananas - 2 lžíce medu - 2 lžíce třtinového cukru - ½ lžičky skořice - vanilková zmrzlina - koňak na přelití - lístečky máty na ozdobu

Postup

1. Ananas oloupejte, opláchněte pod tekoucí vodou a jemně osušte. Dužinu nakrájejte na přibližně 1 cm silná kolečka.

2. Kolečka dejte do misky s rozpuštěným medem, který smícháte se třtinovým cukrem a skořicí, a nechte asi 1 hodinu marinovat. Občas promíchejte. Pokud chcete, můžete ananas lehce zakápnout koňakem.

3. Kolečka ananasu vyndejte z misky a grilujte přibližně 5 minut po obou stranách na dobře rozehřátém grilu.

4. Ananas servírujte teplý, s vanilkovou zmrzlinou a ozdobený čerstvou mátou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden