Medový nugát

Suroviny:

400 g medu

150 g mléčné čokolády

80 g másla

0,25 l smetany ke šlehání

1 plechovka kondenzovaného mléka

250 g mandlových plátků

2 lžíce sušené smetany

Postup:

V kastrůlku přivedeme k varu smetanu s kondenzovaným mlékem a s medem. Necháme probublávat, dokud směs nedosáhne teploty 118–120 °C a zcela nezkaramelizuje. Odstavíme a dáme chladnout. Poté opatrně zašleháme sušenou smetanu, máslo a opražené plátky mandlí. Plech vyložíme pečicím papírem a nalijeme směs. Necháme ji ztuhnout, ideálně přes noc, nejméně 4 hodiny.

Ztuhlý nugát dáme na prkénko a nakrájíme na kousky. Připravíme si vodní lázeň a rozpustíme v ní kvalitní mléčnou čokoládu.Kousky nugátu v ní namáčíme celé, nebo jen jejich spodní část. Pak je odložíme na plech s pečicím papírem a necháme ztuhnout. Nebo můžeme před krájením potřít čokoládou celý moučník a nakrájet ho až potom.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

reklama