Melounová čili pravý sorbet

Suroviny:

● 2 lž. kvalitního domácího květového medu
● 1 medový meloun (750 g), může být i klasický vodní
● 100 ml sladšího sektu
● 50 g cukru krystal
● lístky meduňky na ozdobu
● citronová šťáva

Postup:

1. Svaříme dohromady 100 ml kohoutkové vody s domácím medem a cukrem, podle chuti přidáme trochu citronové šťávy. Jakmile se cukr rozpustí, sirup dáme vychladnout. Meloun rozkrojíme a vydlabeme zrníčka. Z dužiny vykrojíme asi 20 kuliček a uložíme je do chladu. Ze zbytku umixujeme husté pyré a smícháme ho se sektem a sirupem.

2. Melounový sorbet poté mícháme v misce stojící v ledu. Neustálé promíchávání brání vzniku ledových krystalů, a hmota přitom zůstává krásně hladká a jemná.

Při výrobě této „zmrzliny“ je ovšem nutný mrazák. Nejprve je totiž třeba nechat směs namrazit, aby byla ledová, ale zároveň měkká. Rozmixujeme a znovu zmrazíme. Do směsi vnikne vzduch a bude nadýchanější.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...