Moje sladké tajemství

Melounová marmeláda s citrony

Suroviny:  2 kg melounové dužiny  1,5 želírovacího cukru  2 citrony

Postup: Meloun oloupeme, dužinu rozkrájíme, vybereme pecky a nakrájíme asi na dvou centimetrové kostičky. Kousky melounu prosypeme ve velké míse cukrem a zalijeme šťávou ze dvou citronů. Přetáhneme fólií a necháme 4-5 hodin odležet v chladu. Proslazený meloun potom povaříme asi pět minut, průběžně mícháme a sbíráme pěnu z povrchu. Po pěti minutách varu zkoušíme, jestli marmeláda rosolovatí - na studeném talířku by měla udělat kapku, která po naklonění nesteče.
Sklenice vypaříme horkou vodou nebo je necháme několik minut vyhřát na plechu v troubě a naplníme marmeládou. Uzavřeme, necháme je chvíli odstát a pak je obrátíme dnem vzhůru. TIP: Přimíchejte do marmelády trochu nastrouhané citronové kůry, nebo přidejte hrst malin pro barvu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden