Melounový ledový sorbet

Suroviny:

2 lžíce květového medu 1 medový meloun (750 g) 100 ml sektu, 50 g cukru lístky meduňky na ozdobu citronová šťáva

Také vás může zajímat ...

Postup: Svaříme 0,1 l vody s medem a cukrem, podle chuti přidáme trochu citronové šťávy.

Jakmile se cukr rozpustí, sirup dáme vychladnout. Meloun rozkrojíme a vydlabeme zrníčka. Z dužiny vykrojíme asi 20 kuliček a uložíme je do chladu. Ze zbytku dužiny umixujeme pyré a smícháme ho se sektem a sirupem.

Sorbet mícháme v misce stojící v ledem. Stálé promíchávání brání vzniku ledových krystalů a hmota je krásně jemná. Při výrobě je nutný mrazák. Nejprve je totiž třeba nechat směs namrazit, aby byla ledová, ale zároveň měkká.

Rozmixujeme a znovu zmrazíme. Do směsi vnikne vzduch a bude nadýchanější.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...