Mexické zapečené soudky

Pečené brambory plněné pikantní směsí potěší zejména ty, kteří mají rádi mexickou kuchyni.

Suroviny na 4 porce – 8 pěkných větších brambor – olivový olej – 1 cibule – 2 stroužky česneku – 2 lžíce sušených rajčat v oleji – ½ lžičky mletého chilli – 300 g mletého hovězího masa – 200 g červených fazolí z konzervy – 100 g kukuřice z konzervy – sůl

Postup

1. Brambory očistěte, potřete olejem a pečte při 200 ºC asi 80 minut.

2. V hluboké pánvi rozpalte dvě lžíce olivového oleje. Přidejte nasekanou cibuli a prolisovaný česnek a chvilku opékejte. Přidejte rozmixovaná sušená rajčata, maso, chilli a sůl. Podlijte vodou a duste asi hodinu. Přidejte slité fazole a kukuřici a prohřejte asi 10 minut.

3. Brambory rozřízněte, lehce vydlabejte a naplňte směsí.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...