Moje sladké tajemství

Mexický klobáskový guláš

Suroviny:  2 pikantní klobásy (čabajku)  1 větší cibuli  1 plechovku červených fazolí ve slaném nálevu  1 plechovku fazolí v rajčatové omáčce  1 chilli papričku  200 ml hovězího vývaru  2 malé bochníky chleba (nemusí být)  1 lžíce rostlinného oleje  1 lžíce červené papriky  sůl, pepř a koriandr

Postup: Cibuli nakrájíme najemno, klobásu na kolečka. V hrnci rozpálíme olej, vložíme na něj cibuli a chvíli opékáme, dokud cibulka nechytne zlatavou barvu. Pak přihodíme klobásu a společně opékáme asi 3 minuty. Když klobása pustí trochu tuku, vsypeme červenou papriku, přidáme nasekanou chilli papričku a obsah obou plechovek s fazolemi.

Počkáme, dokud směs nezačne probublávat, pak vlijeme vývar a za občasného míchání vaříme asi 10 minut. Guláš se trochu zredukuje a zhoustne. Nakonec osolíme a opepříme podle chuti a vsypeme hrst koriandru.

Podáváme ve vydlabaném chlebovém bochníku posypané koriandrem, chilli papričkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden