Mini houbové košíčky

Suroviny:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 6 větších žampionů
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř
  • 250 g listového těsta
  • 3 vejce
  • 125 ml mléka
  • 80 g lučiny
  • 8 snítek tymiánu
  • mix listových salátů

Postup:

Troubu předehřejeme na 200 °C. Olej rozpálíme v pánvi s nepřilnavým povrchem, přidáme houby, česnek, sůl a pepř a opékáme 4–5 minut. Dáme stranou.

Těsto rozválíme a vykrájíme z něj kolečka o průměru 15 cm a vyložíme jimi menší zapékací misky. Na dno rozdělíme houbovou směs, navrch lučinu a zalijeme směsí vajec a mléka.

Ozdobíme vždy dvěma snítkami tymiánu a dáme péct na 25–30 minut. Podávejte se salátem zastříknutým olejem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

reklama