Minidortíky Pavlova

Dezert Pavlova, pojmenovaný po slavné ruské primabaleríně Anně Pavlovové, zvládne každý.

Potřebujete:

  • 3 vejce _ špetku soli
  • několik kapek citronové šťávy _ 150 g cukru moučky
  • 1 lžičku balsamica
  • 75 g 70% hořké čokolády

Krém:

  • 1 lžíci cukru moučky
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 200 g malin, mátu, případně další drobné ovoce na zdobení

Postup:

  1. Z bílků se solí a citronovou šťávou vyšlehejte tuhý sníh. Postupně přidávejte po lžících cukr a vytvořte hladkou, hustou a lesklou hmotu. Rozehřátou čokoládu s balsamikem zapracujte do hmoty.
  2. Na plech vyložený pečicím papírem poklaďte 6 stejně velikých kopečků, ve kterých uprostřed lžící udělejte důlek. Vložte do trouby vyhřáté na 140 °C a pečte 1 hodinu. Pak troubu vypněte, trochu otevřete dvířka a nechte 1 hodinu chladnout.
  3. Vyšlehejte smetanu se lžící moučkového cukru a navršte ji na dortíky. Povrch ozdobte malinami, případně dalším ovocem a lístky máty.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...