Můj kousek štěstí

Minidortíky Pavlova

Dezert Pavlova, pojmenovaný po slavné ruské primabaleríně Anně Pavlovové, zvládne každý.

Potřebujete:


  • 3 vejce _ špetku soli

  • několik kapek citronové šťávy _ 150 g cukru moučky

  • 1 lžičku balsamica

  • 75 g 70% hořké čokolády


Krém:

  • 1 lžíci cukru moučky

  • 150 ml smetany ke šlehání

  • 200 g malin, mátu, případně další drobné ovoce na zdobení


Postup:

  1. Z bílků se solí a citronovou šťávou vyšlehejte tuhý sníh. Postupně přidávejte po lžících cukr a vytvořte hladkou, hustou a lesklou hmotu. Rozehřátou čokoládu s balsamikem zapracujte do hmoty.

  2. Na plech vyložený pečicím papírem poklaďte 6 stejně velikých kopečků, ve kterých uprostřed lžící udělejte důlek. Vložte do trouby vyhřáté na 140 °C a pečte 1 hodinu. Pak troubu vypněte, trochu otevřete dvířka a nechte 1 hodinu chladnout.

  3. Vyšlehejte smetanu se lžící moučkového cukru a navršte ji na dortíky. Povrch ozdobte malinami, případně dalším ovocem a lístky máty.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden