Můj čas na kafíčko

Místo cukru – med

Med obsahuje až 180 různých druhů látek, cukry, vodu, bílkoviny, různé minerální látky – draslík, vápník, železo, sodík, zinek, vitaminy C a skupiny B a hormony.  

Prospěšné vlastnosti

Je rychlým zdrojem energie a posiluje organizmus, imunitu, působí antibioticky –pomáhá léčit virová onemocnění – chřipku, zápaly horních dýchacích cest a nosohltanu. Obklady urychlují hojení ran, popálenin, zabraňují vzniku puchýřů a jizev. Zlepšuje trávení, prospívá játrům, střevům i ledvinám. Snižuje tvorbu žaludečních šťáv, díky vysokému obsahu železa pomáhá při chudokrevnosti. Zlepšuje krevní oběh, rozšiřuje cévy, prokrvuje srdce a snižuje krevní tlak.

◄ Luční med má světlou barvu a rychle cukernatí. Jeho chuť je jemná, lahodná a aroma slabší. Ddokáže zmírňovat bolesti. Známé jsou jednodruhové medy jako akátový, javorový, řepkový nebo slunečnicový med.

◄ Lesní med má barvu tmavou a vydrží déle v tekutém stavu. Obsahuje víc vitaminů a stopových prvků, má výraznější chuť i aroma a podporuje léčbu vnitřních zánětů.

◄ Smíšený med má tmavší barvu a jedinečnou chuť. Je nejčastější kombinací nektaru z malin, ostružin, lípy, lesních bylin nebo medovice.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden