Mleté bochánky v krustě

Suroviny na 6 porcí:

4 plátky toustového chleba

Také vás může zajímat ...

4 nakládaná sušená rajčata

3 lžíce mléka

3 lžíce olivového oleje

4 jarní cibulky

2 stroužky česneku

500 g mletého telecího masa

250 g mletého vepřového masa

1 vejce

4 lžíce rajčatového pyré

1 lžička třtinového cukru

1 lžíce drobných kaparů

hrst nasekané bazalky

sůl

čerstvě mletý pepř

100 g mozzarelly

3 lžíce strouhaného parmazánu

rukola a ciabatta k podávání

Postup:

Troubu předehřejte na 200 °C. Vymažte formu na muffiny. Do mixéru dejte chleba a sušená rajčata a několika pulzy nasekejte na hrubou strouhanku. Odložte 3 lžíce směsi; zbytek dejte do mísy a pokropte mlékem. V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opékejte na něm 2 minuty bílé části jarní cibulky a česnek.

Vsypte do mísy k strouhance, přidejte zelené části jarní cibulky, maso, vejce, rajčatové pyré, cukr, kapary a bazalku. Osolte a opepřete. Dobře promíchejte a zlehka vmíchejte mozzarellu. Směsí naplňte formičky na muffiny (jen asi do ¾ formy). Promíchejte parmazán s odloženou strouhankou a zbylou lžící oleje; osolte a opepřete. Směsí posypte muffiny a zlehka ji přitlačte.

Pečte 25–30 minut dozlatova. Vyjměte z trouby a před vyklopením nechte 5 minut odpočívat.

Podávejte s rukolou a plátky ciabatty.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...